Sunday, August 10, 2008

EXPLORACE PERSATUAN AGAMA ISLAM

Aktiviti minggu ni 6 Ogos 2008, Persatuan Agama Islam telah mengadakan explorace bergabung dgn Kelab Kewangan..ada 7 checkpoint yg harus dilalui oleh peserta iaitu
1.
Kolam aspura: Sauk botol dalam kolam selama 10 minit
2. Padang Silat : Mencari Siling yang di sorok pada pokok
3. Surau : Menyusun Puzzle dan diberi masa 10 minit
4. Kantin : Ice water sambil memakan buah epal dan tembikai
5. Blok B Aras 2 : Tangkap balloon
6. Pondok Pengawal : Jawab Soalan Ad-Din
7. Padang Bola Jaring : Passing Balloon

Seronok tengok pelajar-pelajar lari ke sana ke mari utk selesaikan check point...part yg paling syok tgk ialah ice water, comot habis muka n baju kena air tembikai...pelajar2 mmg sporting...last sekali depa kena cantum lirik nasyid yg depa dpt sepanjang pelarian tu dan kena nyanyi..keluar le suara depa yg serak2 basah ada,serak2 angsa pun ada...tapi yg suara ala-ala mawi pun ada tau..tu tak kira lagi yg suara mcm ct ...emm....apa pun thanx pd semua ahli persatuan kerana bagi kerjasama utk jayakan xtvt persatuan sepanjang thn ni dan paling membanggakan persatuan agama islam meraih tempat kedua sebagai persatuan/kelab paling cemerlang tahun ni.....syukran...



Waa...bangge je muka Liyana terima hadiah Persatuan Terbaik 2008
Sambut baik2 belon tu,jgn bagi pecah...
Sauk botol tu betul2..untung2 dapat ikan
Ice Water...bleh habis ke tembikai tu Mubarak oiii....
Menjawab soalan dari permainan "Ad-din"
Menyatukan lirik nasyid

1 comment:

hotelmelaka said...

SALAM...JOM BUAT FAMILY DAY DI MELAKA .. KAT SINI ADA PROMOSI MENARIK http://hotelmelaka.wordpress.com/